Fysioterapeut med gott samarbete i tvärprofessionellt team

Leende tjej

Namn: Angelica Franzén
Yrke: Fysioterapeut inom hemsjukvården
Utbildning: Examen, fysioterapeut
Yrkesår på Uppsala kommun: Har arbetat här sedan 2015

Vad är det bästa med ditt jobb på Uppsala kommun?

– Jag trivs så bra! Varför? För att det är flexibelt. Det är varierande och ingen dag är den andra lik. Det är det bästa med jobbet. Och jag kan arbeta självständigt inom mitt yrke, samtidigt som jag har ett gott samarbete i ett tvärprofessionellt team kring patienterna och det jobb som vi gör.

Vad motiverar dig på jobbet?

– Att arbeta nära människor. Det var därför jag valde det här yrket. Jag tycker om att vara nära patienterna och se deras framsteg, se tydliga resultat av hur de förbättras av rehab. Vi får komma in i deras hem. Det ger en följsamhet både i anpassningen av hemmet och i deras rehab. Jag har möjlighet att påverka patientens vardag till det bättre. En stor del av mitt jobb handlar just om att ge patienten en bättre vardag med högre livskvalitet.

Har du haft några andra uppdrag eller utvecklingsprojekt i kommunen?

– Nej, det här är mitt första jobb efter min examen.

Varför rekommenderar du andra att söka jobb inom vård och omsorg på Uppsala kommun?

– Jag rekommenderar absolut andra att söka jobb på kommunen, eftersom det hela tiden sker så mycket förändringar. Det är roligt! Det bästa som har hänt de senaste åren är att vi har bytt lokaler och nu sitter tillsammans. Förut satt jag ensam. Nu har jag massor av kollegor nära mig med min egen kompetens och med andra kompetenser. Det är ett stort lyft! Vi har ett utbyte och vi stöttar varandra. Samtidigt sitter vi nära ledningen.

Vad tycker du om att bo i Uppsala?

– Uppsala har en perfekt storlek. Stan är så himla fin! Den är familjär och välkomnande. Själv är jag inflyttad. Jag kom hit för att studera och blev kvar.

Uppdaterad: