Bli stödfamilj

Är du intresserad av att vara stödfamilj för ett barn eller en ungdom med funktionsnedsättning? Då öppnar du ditt hem ett eller flera dygn i månaden för att ge föräldrar och anhöriga möjlighet till avlastning.

Möt en av våra stödfamiljer

Annette berättar om hur det är att vara stödfamilj.

Bli stödfamilj

Är du intresserad av att vara stödfamilj för ett barn eller ungdom med funktionsnedsättning?  Det är ett uppdrag du kan ha på sidan av ditt vanliga arbete. Du tar emot ett barn eller ungdom med funktionsnedsättning några dygn i månaden, oftast under 1-2 helger.

Ni blir ett extrahem för barnet några dygn i månaden medan vårdnadshavare får avlastning och tid för återhämtning eller annat som kan vara svårt att hinna med i vardagen

Stabilt och tryggt

En stödfamilj kan se olika ut. Det kan till exempel vara en ensamstående person, ett par med eller utan barn, eller ett par utan hemmaboende barn.

Vi tittar på era förutsättningar och förväntningar på uppdraget för att sedan kunna göra matchningar tillsammans med barn som vi tror skulle kunna passa er familj. Det är viktigt för oss att det känns tryggt för både stödfamiljen och barnet/barnets familj, därför lägger vi stor vikt vid matchningen.  

Vistelsetid utifrån behov

Vistelsetiden är olika för varje barn och utgår från ett biståndsbeslut. Stödfamilj är tänkt att vara en regelbunden insats och vanligtvis är besluten på cirka en till två helger i månaden.

Arvode och ersättning

Stödfamiljer får arvode per utfört dygn och viss ersättning för omkostnader.

Anmäl ditt intresse

Anmäl ditt intresse för att bli stödfamilj via vårt webbformulär. Det skickas till e-postadressen stodfamilj@uppsala.se.

Intresseformulär – stödfamilj

Hantering av personuppgifter

Uppsala kommun behandlar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Omsorgsnämnden ansvarar för hanteringen av dina personuppgifter i formuläret.

Läs om hur vi sparar dina uppgifter.

Formuläret kunde inte skickas. Försök igen om en liten stund.
Uppdaterad: