Äldreboende

Våra vård- och omsorgsboenden

Våra boenden riktar sig till dig som är äldre och har behov av vård och omsorg dygnet runt. De finns centralt i Uppsala och i närområdet.

Alla vårdboenden erbjuder mycket utevistelse, trivsamma måltider och olika former av träning för att öka trivseln och den sociala samvaron. På flera boenden finns äldrepedagoger med specialutbildning kring äldres hälsa och sociala liv.

Sjukvårdspersonal och egen kontaktman

Alla boenden har tillgång till sjukvårdspersonal dygnet runt och alla erbjuder dig en egen kontaktman när du flyttar in, som tar extra ansvar för din trivsel.

Näringsrika och smakrika måltider

Vi anlitar kommunens egen kost- och restaurangenhet, Måltidsservice, som svarar för näringsriktiga menyer och måltider. De är utformade av egna dietister och med ekologiska, närproducerade råvaror så långt det är möjligt.

Se veckans meny och läs mer om måltider här.

Egen lägenhet

Lägenheten du flyttar in i hos oss är din egen, med eget hyreskontrakt. Här kan du själv inreda med egna möbler, förutom säng som redan finns på plats.

I lägenheten finns:

  • hall
  • toalett
  • dusch
  • garderober
  • liten köksdel med diskbänk, kylskåp och plats för micro och
  • kaffebryggare.

Vårdhund på remiss

Flera av våra boenden erbjuder träning med vårdhund. Träningen kan innebära allt från rörlighet och balans till minnesträning och social gemenskap.

Träning med vårdhund remitteras av sjuksköterska, fysioterapeut eller arbetsterapeut på ditt boende. Du får sedan ett individuellt utarbetat program efter just dina behov.

Läs mer om våra vårdhundar.