Äldreboende
Hagundagården Foto: Vård & omsorg

Hagundagården

Hagundagården hittar du i Vänge, drygt en mil utanför Uppsala. 

Kontakta oss gärna! Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

På Hagundagården lägger vi mycket stor vikt vid utevistelse och att skapa meningsfulla dagar för alla boende. En dag här ska kunna se ut som en dag hemma. Kanske vill du hjälpa till att baka, plocka in disk ur diskmaskinen eller så frön inför vårens planteringar? Kanske vill du räfsa löv ute på gården en fin höstdag? Även om den egna kroppen inte är så rörlig kan det kännas fint att delta och bidra med det man kan.

Våra lägenheter och alla gemensamma ytor ligger i markplan med stora skyddade innergårdar mellan husens flyglar. Här kan vi ställa upp terrassdörrarna så fort vädret tillåter för att släppa in sol och luft, och göra det enklare för boende att gå en runda i trädgården eller slå sig ner utomhus när de själva vill.

Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt. Vår äldrepedagog har specialkompetens i hur man tar tillvara utemiljöer. Är vädret vackert väljer vi kanske att göra sittgympa och balansövningar utomhus i stället för inne. Lunchen kanske serveras intill fontänen eller vid vårt eget uteviste med grillplats i skogbrynet. Vi tar tillvara och njuter av alla årstider och väder, både utomhus och inomhus. En regnig dag kan vi samlas kring brasan i täljstenskaminen för eftermiddagsfika.

Våra lägenheter

Här finns 42 lägenheter fördelade på fyra enheter. 24 av lägenheterna är för boende med demenssjukdom. Lägenheterna är 28,5-40,5 kvadratmeter stora med Trinettkök, hall och wc/duschrum.

Här finns även två lägenheter på 49,5 kvadratmeter vilka är avsedda för par eller samboende.

Se hur våra lägenheter ser ut.

Våra måltider

Vi serverar mat från kommunens egen kost- och restaurangenhet Måltidsservice. 

Läs mer om Måltidsservice mat och se veckans meny.

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.

Läs mer och sök din resa på ul.se.

Vårdhund för träning och mys

På Hagundagården erbjuder vi träning med specialutbildade och diplomerade vårdhundar. Träningen kan innebära allt från rörlighet och balans till minnesträning och social gemenskap.

Träning med vårdhund remitteras av sjuksköterska, fysioterapeut eller arbetsterapeut. Du får sedan ett individuellt träningsprogram som genomförs i en träningslokal eller i din egen lägenhet, tillsammans med vårdhunden och dess vårdhundsförare.

Läs mer om våra vårdhundar.

Kontakta oss

Telefonnummer

Växelnummer: 018-727 81 39

Avdelningen Lärkan: 018-727 81 30
Avdelningen Skogsduvan: 018-727 81 31
Avdelningen Svalan: 018-727 81 32
Avdelningen Ringduvan: 018-727 81 33

Sjuksköterska Lärkan: 018-727 80 81
Sjuksköterska Svalan: 018-727 80 67
Sjuksköterska Skogsduvan och Ringduvan: 018-727 81 54

Arbetsterapeut/sjukgymnast: 018-727 80 85

Besöksadress

Hagundagården
Arkitektvägen 1
740 20 Vänge

Verksamhetschef
Carola Bertolino
Samordnare
Anna Digén Myrberg
Uppdaterad:

Andra sidor under: Hagundagården