Ett gult hus med fikaplats

Tunåsen

Tunåsen ligger i Svartbäcken som är ett lugnt och lummigt område. Vi har stora balkonger med blommor och i trädgården finns odlingslådor. Måltider, fika och våra dagliga aktiviteter är stunder med trevlig gemenskap. Atmosfären är familjär och hemtrevlig.

Våra lägenheter

Lägenheterna är 34-51 kvm med kök samt badrum med dusch och toalett. Du möblerar och inreder själv din lägenhet. Säng och madrass ingår.

Varje plan rymmer ljusa samlingslokaler, matsal och stor balkong. Träningslokal finns i entréplanet.

Våra måltider

Måltiderna levereras från Måltidsservice. Vi ordnar med regelbundna mellanmål och trevlig samvaro. Måltiderna, kaffestunderna och våra dagliga aktiviteter blir stunder med trevlig gemenskap.

Läs mer om Måltidsservice (maltidsservice.uppsala.se).

Trevliga aktiviteter

Vi har aktiviteter där varje person och möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen men även hitta nya intressen. Våra aktiviteter skänker välbefinnande, till exempel fester, musikstunder och utflykter. Vi gör cykelturer med vår cykelricha. I vår trädgård finns odlingslådor där du kan delta i lättare trädgårdsarbete efter lust och förmåga. Vi visar film på storskärm och använder ipads för olika digitala aktiviteter.

Vi välkomnar ny teknik och har ett digitalt bord med en interaktiv projektor. Den används på golv eller bord för att visa bilder som stimulerar användare till social interaktion, fysisk aktivitet och träning av kognitiva funktioner.

Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat, kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Vår bemanning

Verksamheten är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns. Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses med sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via vårdcentral i samarbete med Region Uppsala. Både tandläkare och tandhygienist kommer regelbundet till oss. 

Vår personal ger omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med det skapar vi en trygg och trivsam gemenskap. Vi stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dina vanor och intressen. Du har en kontaktperson som har extra ansvar för dina behov och önskemål. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Läs om genomförandeplanen

Vi har vårdhund

Träning med vårdhund remitteras av sjuksköterska, fysioterapeut eller arbetsterapeut. Du får sedan ett individuellt träningsprogram som genomförs i träningslokalen eller i din egen lägenhet, tillsammans med vårdhunden och dess vårdhundsförare. Träningen kan innebära allt från rörlighet och balans till minnesträning och social gemenskap.

Läs om våra vårdhundar.

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.

Sök din resa på ul.se.

Kontakt

Avdelningar

Avdelning 1: 018-726 03 36

Avdelning 2: 018-726 03 38

Avdelning 3: 018-726 03 39

Sjuksköterskor

Avdelning 1: 018-726 03 33

Avdelning 2: 018-726 03 34

Avdelning 3: 018-726 03 35

Fysioterapeut

018-726 03 32

Arbetsterapeut

018-726 03 31

Verksamhetschef

Johanna Rehn
018-727 88 04
johanna.rehn2@uppsala.se

Administratör

Lotta Sandberg
018-726 03 30
lise-lott.sandberg@uppsala.se

Adress

Hallstensgatan 20
753 34 Uppsala

Uppdaterad: