Äldreboende

Vigmund

Vigmund äldreboende hittar du i Rasbo, cirka två mil utanför Uppsala.

Kontakta oss gärna! Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Vigmund är ett vård- och omsorgsboende som utgår ifrån en humanistisk människosyn och alla människors lika värde. Vi strävar efter att de som bor på Vigmund så långt det är möjligt ska få leva utifrån egna önskemål och förutsättningar. Vårt mål är att de boende ska känna delaktighet, självbestämmande, trygghet och meningsfullhet i tillvaron.

Vi erbjuder olika aktiviteter för samvaro som bingo, filmvisning, pyssel och gymnastik. Vi samarbetar med Röda korset som bidrar med högläsning, fika, andakt och underhållning. När säsongen tillåter flyttar vi ut våra aktiviteter i trädgården.

Våra lägenheter

Boendet består av en omvårdnadsavdelning, en demensavdelning samt en korttidsplats. Vigmund har totalt 30 lägenheter, varav tre är dubbletter där par har möjlighet att bo tillsammans. Varje lägenhet har ett rum och ett stort badrum med dusch och toalett. Vissa lägenheter har eget pentry. Lägenheterna är utrustade med vårdsäng och larm. I övrigt möblerar hyresgästen med sina personliga tillhörigheter.

Avdelningarna har öppen planlösning vilket skapar möjlighet till gemenskap och samvaro. Varje avdelning har en stor balkong eller terrass. På baksidan av huset har vi tillgång till en vacker trädgård. I markplan finns en större gemensam matsal samt vår dagverksamhet. På markplan ligger även Rasbo vårdcentral.

Våra måltider

Vi är måna om att alla som bor på Vigmund ska uppleva en så hemlik miljö som möjligt och att atmosfären ska vara trivsam. Måltiderna ska vara lugna och trevliga och bidra till social samvaro och gemenskap. Vi serverar mat från kommunens egen kost- och restaurangenhet måltidsservice.

Läs mer om måltidsservice mat och se veckans meny

Kontakta oss

Nazila Sandberg, verksamhetschef 
Telefon: 018-727 75 08
Omvårdnadsavdelningen "Ängen"
Telefon: 018-727 75 04
Demensvårdsavdelningen "Gläntan"
Telefon: 018-727 75 05

Besöksadress

Vigmund äldreboende
Gåvstavägen 19
75596 Uppsala

Uppdaterad: